Hoe werkt een kledingbak en wat gebeurt er met ged
kledingbak

Wat zijn de acceptabele items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Acceptabele items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils kunnen kledingstukken worden gedeponeerd die schoon, heel en draagbaar zijn. Dit betekent dat kleding zonder gaten, vlekken of nare geuren welkom is.

Wat mag er niet in de kledingcontainer van het Leger des Heils?

Items die niet geschikt zijn voor de kledingcontainer van het Leger des Heils zijn onder andere beddengoed, knuffels, schoenen en textiel dat versleten of kapot is. Ook lingerie en sokken worden liever niet ingeleverd.

Waar kan ik mijn oude kleding achterlaten?



Textielcontainer

In Nederland zijn er op verschillende plekken textielcontainers te vinden waar je jouw oude kleding kunt achterlaten. Deze containers staan vaak op parkeerplaatsen, in woonwijken en bij supermarkten. Je kunt hier zowel kleding als schoenen en huishoudtextiel in kwijt.

Kringloopwinkel

Een andere optie is om je oude kleding naar een kringloopwinkel te brengen. Hier kunnen ze de kleding verkopen of recyclen, waardoor het een tweede leven krijgt. Daarnaast steun je met jouw donatie ook nog eens een goed doel. Het is dus een duurzame en sociale manier om van je oude kleding af te komen.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te doen?



Verboden items in kledingcontainers

In kledingcontainers is het verboden om natte of vervuilde kleding te deponeren, omdat dit schimmelvorming kan veroorzaken en de kleding onbruikbaar maakt voor recycling. Daarnaast mogen ook schoenen, handdoeken, beddengoed en speelgoed niet in de kledingcontainer worden achtergelaten.

Geen elektronische apparaten of gevaarlijke materialen

Het is ten strengste verboden om elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, laptops of batterijen in de kledingcontainer te deponeren. Ook gevaarlijke materialen zoals chemicaliën, verf of oplosmiddelen horen hier niet thuis en dienen op een verantwoorde manier te worden afgevoerd. Het is belangrijk om de kledingcontainers alleen te gebruiken voor het deponeren van schone en droge kledingstukken.



Meer info: Schoen donatie

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen zijn.

Elke alinea heeft een kop.

Het is belangrijk dat de kleding niet kapot of versleten is, en dat deze in een afgesloten zak wordt gedeponeerd om bescherming tegen vocht en vuil te garanderen. Daarnaast kunnen ook huishoudtextiel zoals beddengoed en handdoeken in een kledingcontainer worden gedeponeerd.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren